Hovězí svíčková se zeleninou
45 min.

Ingredience
- 2lžícePomerančová šťáva
- 400gramůHovězí svíčková
- 8kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrokolice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 4kusyMrkev kořen
- 4lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.
- 2Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.
- 5Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.