Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky
140 min.

Ingredience
- 40gramůCibule
- 400gramůKosti hovězí řídké
- 25gramůSůl
- 500gramůHovězí maso přední
- 120gramůZelenina kořenová
- 15gramůPolévkové koření
- 20gramůPetržel - nať
- 70gramůMáslo čerstvé
- 0,3gramMuškátový květ
- 2litryVoda pitná
- 80gramůVejce slepičí
- 140gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
745 mg
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.
- 2Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.
- 3Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.
- 4Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.