Hovězí závitek s masem a rýží
110 min.

Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůVepřový výřez
- 200gramůRýže dušená
- 150gramůTuk
- 1gramMajoránka
- 1litrVoda pitná
- 20gramůHořčice
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
767 mg
Cukr
907 mg
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.
- 2Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.
- 3Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
- 4Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.
- 5Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
- 6Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 7Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.