Hovězí závitky na smetaně s křenovou nádivkou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
135 g
Tuky
42 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
527 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Se strouhaným křenem a strouhanou houskou smícháme dva žloutky, osolíme a opepříme.
  • 2
    Hovězí plátky osušíme, jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme, osolíme a naplníme nádivkou z křene. Závitky poté řádně sepneme párátkem, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme na rozehřátém másle po všech stranách.
  • 3
    Závitky podlijeme, přikryjeme a dusíme do měkka.
  • 4
    K samému konci přidáme smetanu a pokud je šťáva řídká, přidáme lžičku hrubé mouky a řádně rozmícháme. Dle chuti přikapeme citrónovou šťávou.
  • 5
    Jako přílohu podáváme rýži, těstoviny, žemlové knedlíky a kompoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.