Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek ještě posypeme hořčičným semínkem.
  • 2
    Očištěný a omytý špenát po okapání rozdělíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na nudličky, ovčí sýr rozdrobíme. Připravenými surovinami a lístky majoránky obložíme plátky masa, svineme do závitků, ovážeme nití nebo sepneme jehlami.
  • 3
    Závitky opečeme po všech stranách v horkém oleji a podlijeme vroucím vývarem, do kterého postupně přiléváme víno. Zvolna dusíme přibližně 1,5 hodiny.
  • 4
    Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.