Hovězí závitky se špenátem a žampiony
65 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
 - 4lžíceOlej rostlinný
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2kusyŠalotka
 - 150gramůŽampiony čerstvé
 - 1lžičkaTymián sušený
 - 2lžíceBrandy apricot
 - 1lžíceLimetková šťáva
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 75gramůSýr Gruyére
 - 250gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 - 1stroužekČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme.
 - 2Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
 - 3Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme.
 - 4Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne.
 - 5Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.