Hrachová polévka s uzeným bůčkem
80 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
 - 66,6gramůTuk
 - 0,3gramPepř černý mletý
 - 0,3gramMajoránka
 - 13,3gramůSůl
 - 400gramůVepřový bok uzený
 - 200gramůHrách loupaný
 - 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 13,3gramůČesnek
 - 1,5litryVoda pitná
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
 - 2Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
 - 3Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 4Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.
 - 5Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.
 - 6Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.