Hrášková polévka s tyčinkami
40 min.
Ingredience
- 150gramůListové těsto
- 400gramůHrášek
- 8gramůKmín celý
- 10gramůSůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kusMasox
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 30gramůCibule
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého nařežeme nožem slabé tyčinky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky z listového těsta, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubozrnnou solí, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.
- 2Mladý hrášek nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kousek cibule, kostku masoxu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Hrášek s cibulí scedíme, dáme do mixéru, přilijeme smetanu, 300 ml vývaru z hrášku, přisypeme petrželku, česnek a rozmixujeme dohladka.
- 3Polévku nalijeme do misek a podáváme s upečenými tyčinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.