Hráškovo-mátová polévka
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 650mililitrůVývar drůbeží
- 1kilogramHrášek mražený
- 10gramůMáta
- 90mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
328 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu omyjeme a nasekáme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme hrášek a mátu a přiklopené vaříme 5 minut.
- 3Uvařenou polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Vrátíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.