Hřebenatky s houbami
15 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůHřebenatka
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůHlíva ústřičná
- 1stroužekČesnek
- 4kusyCibulka jarní
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceBrandy peach
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
- 2Přidáme do pánve olivový lej a prohřejeme. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené houby a jarní cibulky a za občasného míchání smažíme 2 minuty. Vrátíme zpět hřebenatky, přidáme smetanu a brandy a promícháme. Osolíme, opepříme a prohřejeme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.