Hrnec s fazolemi a zeleninou
75 min.
Ingredience
- 115gramůHouby sušené
- 600mililitrůVoda pitná
- 225gramůHouby čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusBrambory
- 3lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceTymián sušený
- 0,5lžíceŠalvěj sušená
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVíno červené
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 225gramůFazole
- 225gramůFazole červené sterilované
- 225gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve přelijeme sušené houby 600 ml vařící vody. Necháme 20 minut máčet.
- 2Očistíme, případně oloupeme a nakrájíme čerstvé houby, mrkev, bramboru a fazolové lusky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, brambory, čerstvé houby a restujeme 3-4 minuty. Přidáme sušené houby včetně vody, utřený česnek, tymián a šalvěj, osolíme a opepříme. Přilijeme červené víno a vývar. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 3Přidáme fazole, zamícháme a vaříme dalších 10 minut.
- 4Z konzervovaných fazolí slijeme vodu, propláchneme je a přidáme do hrnce. Vaříme další 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.