Hroznový salát se smetanovým krémem
15 min.
Ingredience
- 200gramůKrém smetanový vanilkový
- 1kusJablka
- 2mililitryCitronová šťáva
- 70gramůOřechy vlašské
- 2špetkyCukr skořicový
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůHrozny bílé bez jader
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.
- 2Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.