Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
9 g
Cukr
138 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto.
  • 2
    Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.