Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 500gramůJablka
- 3kusyCitrony
- 100gramůMandle
- 1kilogramCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
9 g
Cukr
138 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto.
- 2Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.