Hruškový dezert s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
 - 30gramůCukr krupice
 - 4kusyHrušky
 - 60mililitrůVíno bílé
 - 1lžícePomerančová šťáva
 - 120gramůDžem meruňkový
 - 100gramůMandle
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi.
 - 2Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.