Hruškový těstovinový salát
25 min.

Ingredience
- 250gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1kusČekanka
- 2kusyHrušky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůOřechy vlašské
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 1kusMrkev kořen
- 1hrstBazalka
- 60gramůSalát Polníček
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2hrstiSalát listový Dubáček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou. Natrháme si čekanku a salát Dubáček, hrušky rozpůlíme, nakrájíme na kostičky a smícháme se lžící citronové šťávy. K listům salátu přimícháme na kostičky nakrájený sýr, nakrájené ořechy, hrušky, rajčata, cibule, mrkev, těstoviny, lístky bazalky a Polníček. Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy, octem, solí, pepřem a touto zálivkou přelijeme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.