Hrušky s jahodovým pyré

33 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůHrušky
    • 300gramůJahody zahradní
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 20gramůCukr vanilka
    • 20gramůCukr moučkový
    • 30mililitrůSherry brandy
    • 40mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky rozčtvrtíme, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme vanilkový cukr, povaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
  • 2
    Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme lžíci cukru, přilijeme likér, brandy, rozmixujeme na kaši.
  • 3
    Jahodové pyré naporcujeme do pohárků, navrch položíme hrušky a ozdobíme šlehačkou.
  • 4
    Dezert podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.