Hubáky
31 min.

Ingredience
- 4lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůHouby čerstvé
- 500gramůBrambory vařené
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nadrobno nakrájíme. V kastrůlku na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Podusíme doměkka. Uvařené brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme hrubou mouku, žloutky a vypracujeme těsto. Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 2mm. Nakrájíme z něj čtverce asi 10x10cm a naplníme je připravenou houbovou směsí. Těsto přehneme do tvaru trojúhelníku a okraje dobře přitiskneme. Hubáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut, scedíme a podáváme. Na talířích každou porci posypeme opraženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.