Hubáky

31 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné houby nadrobno nakrájíme. V kastrůlku na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Podusíme doměkka. Uvařené brambory najemno nastrouháme, osolíme, přidáme hrubou mouku, žloutky a vypracujeme těsto. Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný asi 2mm. Nakrájíme z něj čtverce asi 10x10cm a naplníme je připravenou houbovou směsí. Těsto přehneme do tvaru trojúhelníku a okraje dobře přitiskneme. Hubáky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut, scedíme a podáváme. Na talířích každou porci posypeme opraženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.