Humr s mangem
40 min.
Ingredience
- 90mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůMango
- 10gramůLimetka
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 30gramůSýr Parmezán
- 800gramůHumr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.
- 2V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.
- 3Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.
- 4Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.