Humří kousky s cizrnou a pomerančem
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 200gramůCizrna konzervovaná
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 1kusFenykl obecný
 - 1kusMrkev kořen
 - 3lžíceOlej olivový
 - 1špetkaSůl
 - 2kusyPomeranče
 - 1špetkaPepř bílý
 - 2kusyHumr
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
146 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout.
 - 2Mezitím očistíme fenykl a bulvu nakrájíme na jemné kousky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, sloupneme bílou slupku a šťávu zachytíme.
 - 3Poté vyloupeme uvařené humry a maso nakrájíme na kostičky.
 - 4Připravíme zálivku. Rozmixujeme 3lžíce olivového oleje, lžíci pomerančové šťávy, sůl a pepř a dobře prošleháme.
 - 5Cizrnu propláchneme studenou vodou, necháme okapat, nasypeme do salátové mísy, přidáme nakrájený fenykl a dílky pomeranče.
 - 6Ochutíme zálivkou, přidáme humří maso, dozdobíme lístky fenyklu a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.