Husí cassoulet po bretaňsku
270 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
 - 2lžíceSůl
 - 2litryVoda pitná
 - 3kusyCibule
 - 250gramůKlobása uzená
 - 12stroužkůČesnek
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 100gramůStrouhanka
 - 1500gramůHusa domácí
 - 3lžíceProtlak rajčatový
 - 150gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
58 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
752 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.
 - 2Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.
 - 3Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.
 - 4Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
 - 5Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.
 - 6Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.