Indická polévka z chřestu

25 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
  • 2
    V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.