Indické brambory se špenátem
55 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar zeleninový
 - 4lžíceOlej slunečnicový
 - 2lžičkyKardamom
 - 1kusChilli paprička
 - 700gramůŠpenát listový čerstvý
 - 4lžíceJogurt bílý
 - 1kusCibule
 - 450gramůBrambory rané
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaKmín římský
 - 2lžičkyZázvor celý
 - 50mililitrůVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaKoriandr mletý
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Špenát nakrájíme nebo natrháme na menší kousky. Jogurt rozmícháme s vodou. Zázvor nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme.
 - 2Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, přisypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Lehce orestujeme a okořeníme kmínem, strouhaným zázvorem a posekanou chilli papričkou. Restujeme asi 2 minuty.
 - 3Na pánvi necháme půl minuty orestovat mletý koriandr a kardamom, přidáme brambory, obalíme je v koření a podlijeme vývarem. Promícháme a na mírném ohni dusíme 25 minut.
 - 4Přihodíme natrhané čerstvé špenátové listy a 5 minut podusíme. Vmícháme bílý jogurt, necháme mírně vařit ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.