Indické kuře
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
 - 2stroužkyČesnek
 - 10kusůChilli paprička zelená
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 1lžičkaGaram masala
 - 250mililitrůMáslo čerstvé
 - 100mililitrůKoriandr čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 1kusZázvor celý
 - 0,5kilogramRajčata
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme.
 - 2V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí.
 - 3Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk.
 - 4Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.