Indický čočkový dhal
30 min.
Ingredience
- 500gramůČočka červená
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 10gramůZázvor celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1kusKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi na oleji zprudka orestujeme všechno koření (kromě soli a čerstvého zázvoru.) Po 1 minutě restování přidáme jemně nasekanou cibuli, ztlumíme příkon tepla a cibuli necháme zpěnit. Přisypeme dobře propláchnutou červenou čočku, osmahneme a zalijeme vroucí vodou tak, aby čočka byla ponořená. Osolíme a vaříme asi 15 minut, aby čočka měla kašovitou konzistenci. Během vaření můžeme podle potřeby přilít vodu.
- 2Do uvařené čočky vmícháme nadrobno nakrájená rajčata, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nasekanou koriandrovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 1. 2. 2016
Indický čočkový dhal
Zajímavá a zdravá varianta jídla z luštěnin. Díky výrazné chuti koření mi k čočce žádná uzenina nechyběla. Pro šťavnatější chuť doporučuji použít na toto množství čočky opravdu velká rajčata, nebo jedno přidat.