Indický květákový salát
57 min.
Ingredience
- 1kilogramKvěták
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 4litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na zálivku
- 2kusyChilli paprička
- 40mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceKari pasta
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet Sherry
- 50mililitrůOlej sezamový
- 30gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 10gramůMáta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák omyjeme, rozdělíme na růžičky. Z fazolek odřízneme konce, překrojíme na půlky. Omytou mrkev a petržel očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Do hrnce vlijeme 2 litry vody, špetkou solí osolíme, přivedeme k varu. Vložíme květák, povaříme 7-8 minut a vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Vodu přivedeme opět k varu, vložíme fazolky, které povaříme 4-5 minuty. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme také okapat. Mrkev a petržel povaříme 4 minuty, také ochladíme studenou vodou a necháme v sítku okapat.
- 3Květák, fazolky, mrkev a petržel vložíme do vhodné misky, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, na tenké proužky nakrájený česnek, osolíme a vše dobře promícháme.
- 4Příprava zálivky: Chilli papričky překrojíme podélně, vybereme semínka, papričky drobně nasekáme a dáme do vhodné nádoby. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, nakonec zakysanou smetanu. Dobře metlou prošleháme. Dochutíme solí, pepřem, octem. Nakonec přimícháme olej, ještě důkladně metlou prošleháme.
- 5Zeleninu smícháme spolu se zeleninou, posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a necháme 30 minut v lednici odležet.
- 6Před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře a ozdobíme voňavou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.