Išky s mandlemi
20 min.

Ingredience
- 20gramůKakao - prášek
- 7kusůFíky sušené
- 100gramůOřechy vlašské
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1hrstMandle
- 70gramůCukr moučkový
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3194 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
225 g
Sacharidy
266 g
Vláknina
25 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Vypracujeme hladké těsto z másla, mouky, cukru, kakaa, žloutku a vanilkového cukru. Zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.
- 2Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vykrajujeme hvězdičky nebo kolečka. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C. Necháme vychladnout a slepujeme náplní.
- 3Na náplň necháme fíky namáčet v rumu, nejlépe přes noc. Poté slijeme, rozmixujeme, přidáme mleté ořechy a smetanu. Slepené tvary omočíme v čokoládě a ozdobíme spařenou oloupanou mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.