Italská polévka Minestrone
90 min.
Ingredience
- 15gramůCeler řapíkatý
 - 150gramůBrambory
 - 3kusyRajčata
 - 150gramůHrášek
 - 60gramůFazole bílé
 - 100gramůRýže loupaná
 - 80gramůBrukev řepka
 - 15gramůKerblík
 - 100gramůZelí hlávkové bílé
 - 15gramůBazalka
 - 2stroužkyČesnek
 - 80gramůKarotka
 - 60gramůSlanina vepřová
 - 40gramůAnglická slanina
 - 2lžičkySůl
 - 2litryBujón hovězí
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
 - 2Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.
 - 3Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.