Italské chlebové placky

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
68 mg
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.
  • 2
    Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.
  • 3
    Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.