Italské kukuřičné koláče
34 min.
Ingredience
- 30gramůHrozinky
- 1lžíceVíno Marsala
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka kukuřičná
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 70gramůCukr moučkový
- 30gramůOříšky piniové
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky namočíme do marsaly. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mouky, citronát a hrozinky.
- 2Vše zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme 4 ploché koláče. Ozdobíme je piniovými jádry, přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 24 minut.
- 3Hotové koláče necháme trochu vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.