Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 455gramůMaso mleté - mix
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200mililitrůVíno červené
 - 285mililitrůVoda pitná
 - 1špetkaCukr krupice
 - 55gramůOlivy černé
 - 3lžíceBazalka
 - 1kusVejce slepičí
 - 2stroužkyČesnek
 - 4lžíceSýr Parmezán
 - 2lžíceOlej olivový
 - 2lžíceMléko polotučné
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 1krajícChléb konzumní
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
 - 2Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
 - 3Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
 - 4V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
 - 5Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
 - 6Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
 - 7Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.