Italské závitky z telecího masa
45 min.
Ingredience
- 250gramůTelecí kýta
 - 2lžičkyHořčice Dijonská
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 1kusŠalotka
 - 1kusSalát kadeřavý
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžíceZakysaná smetana
 - 0,5decilitrVývar zeleninový
 - 50gramůŠunka dušená
 - 50gramůMozzarella
 - 2lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
37 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky, v misce smícháme.
 - 2Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme, osušíme, naklepeme. Z jedné strany důkladně opepříme, osolíme, poté otočíme, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něj šunku s Parmezánem.
 - 3Plátek masa zabalíme, zajistíme párátky tak, aby se nemohl rozvinout a směs šunky se sýrem nemohla vytéct.
 - 4V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
 - 5Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat. Odřízneme kloboučky, rozčtvrtíme je, šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme, rozkrájíme na širší nudličky.
 - 6V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, potom přisypeme houby, 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem a solí, přilijeme zakysanou smetanu, důkladně promícháme.
 - 7Závitky podáváme společně se směsí z pánve.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.