Italský chlebový salát
25 min.

Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůRajčata
- 1kusCibule červená
- 1lžíceKapary
- 6krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chléb nakrájíme či natrháme na kousky o velikosti sousta a rozložíme je na plech. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku a pokapeme vše olejem. Vložíme do trouby, pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů.
- 2Mezitím si připravíme zálivku. Do mísy dáme lžičku oleje, ocet, cukr a pepř. Přisypeme kolečka cibule a pořádně zamícháme. Poté přidáme nakrájená rajčata, nasekané kapary, opět promícháme.
- 3Do mísy se salátem vložíme upečený chléb s paprikou, promícháme a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.