Italský koláč z brambor
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej stolní
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 10kusůOlivy černé
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 120mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
33 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do hrnku, posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem.
- 2Zaprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
- 3Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
- 4Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř.
- 5Promícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
- 6Sýr nakrájíme na kostky a zpracujeme do těsta s tymiánem.
- 7Poté dáme těsto kynout.
- 8Do pekáče dáme vykynuté těsto, potřeme ho rozšlehaným vejcem a poklademe olivami nakrájenými na kolečka.
- 9Vložíme do trouby a pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.