Jablečná polévka s kyselou smetanou
40 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
 - 40gramůRýže loupaná
 - 1kusSkořice mletá
 - 150gramůŽemle tuková
 - 1kusCitrony
 - 600gramůJablka
 - 0,25litrZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka rozkrájíme, přidáme citronovou kůru a skořici a spolu se žemlí je rozdusíme na kaši. Prolisujeme bez koření, osladíme, zředíme vařící vodou a krátce povaříme.
 - 2Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme nebo udusíme, osolíme a dáváme ji zvlášť na talíř.
 - 3Polévku nakonec doplníme podle chuti hustou kyselou smetanou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.