Jablečná žemlovka z toustového chleba
65 min.

Ingredience
- 1kilogramJablka
- 125gramůCukr krupice
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceDžem meruňkový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 12krajícůChléb toastový
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
9 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Jablka dáme do velkého hrnce s cukrem a odměřeným množstvím vody. Trochu je podusíme doměkka a pak rozmačkáme vařečkou. Vložíme meruňkový džem a smícháme, aby se meruňky ochutily od jablka.
- 2Krajíčky chleba potřeme máslem. Formu lehce vymažeme tukem a narovnáme do ní plátky. Polijeme jablečnou směsí a zbývající krajíčky pokryjeme jablečnou směs.
- 3Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.