Jablečné koláčky s karamelem
40 min.

Ingredience
- 75gramůCukr třtinový
- 150gramůListové těsto
- 3kusyJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 15gramůCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme listové těsto. Troubu předehřejeme na 225 °C. Z cukru a másla připravíme zlatavý karamel, nalijeme na dno 8 žáruvzdorných formiček o průměru asi 7 cm.
- 2Jablka oloupeme, jádřince odstraníme, nakrájíme na dílky. Vyložíme jimi formičky. Posypeme skořicovým cukrem, navrch rozdělíme na vločky nakrájené máslo.
- 3Z listového těsta vyválíme plát a vypíchneme z něj koláčky o něco větší než průměr formičky. Koláčky přitiskneme na jablka. Těsto několikrát propíchneme a pečeme asi 20 minut. Koláčky opatrně vyklopíme a podáváme horké nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.