Jablečný crumble

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do zapékací mísy a promícháme s citrónovou šťávou.
  • 2
    Příprava drobenky: V míse promneme mouku s máslem a potom přimícháme ovesné vločky a cukr. Znovu propracujeme na drobenku.
  • 3
    Drobenku rozetřeme na jablka, přitiskneme a uhladíme.
  • 4
    Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 45 minut.
  • 5
    Jablečný crumble podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 1. 2017
Jablečný crumble
Doporučuji připravovat v jednoporcových zapékacích miskách. Jablek může být klidně i více, použila jsem o trochu méně cukru a do jablek přidala trochu skořice. Na zapečení mi stačila kratší doba, než uvádí recept. Palec nahoru🙂