Jablečný koláč s mandlemi a whisky
55 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceWhisky
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 50gramůCukr třtinový
- 2lžíceCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyJablka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru.
- 3V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut.
- 4Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.