Jablečný koláč s medem a mandlemi
50 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 125gramůMandle
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůJablka
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
- 2Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
- 3Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.