Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi
70 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCalvados
- 8kusůJablka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůMandle mleté
- 25gramůMandle plátky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Polovinu jablek svaříme při nízké teplotě s 15g másla a troškou vody tak, aby vzniklo pyré. Zbytek jablek nakrájíme na kousky, pokapeme calvadosem a posypeme cukrem.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a propíchneme vidličkou. Na těsto naneseme jablečné pyré a na ně naskládáme připravené kousky jablek.
- 4Pečeme 15minut.
- 5Mezitím utřeme smetanu, žloutky, zbylý cukr a mleté mandle do krémové směsi. Naneseme na jablka, posypeme mandlemi a ještě 15minut dopečeme.
- 6Hotový koláč podáváme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.