Jablečný nákyp s mandlemi
55 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůMandle
- 2kusyRohlíky bílé
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.
- 2Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně.
- 3Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky.
- 4Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.