Jablka plněná slanečky po lotyšsku
55 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 2kusyBrambory
- 2kusyMrkev sterilovaná
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 6kusůJablka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůMajonéza
- 3lžíceZakysaná smetana
- 3lžičkyKopr čerstvý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
14 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky drobně posekáme. Uvaříme brambory a mrkev a jako slanečky je spolu s cibuli nakrájíme na velmi malé kostičky a spolu se slanečkem vložíme do mísy.
- 2Jablka omyjeme, v jedné třetině svrchu odkrojíme a jádřinec s částí dužiny vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme, spolu s vydlabanou dužinou je nastrouháme a přidáme ke slanečkům se zeleninou.
- 3Sekané slanečky, zeleninu a strouhaná jablka pak promícháme, okořeníme pepřem a ochutíme majonézou, slanečkovou hmotou pak naplníme vydlabaná jablka.
- 4Jablka podáváme pokapaná zakysanou smetanou a ozdobená sekaným koprem jako studený předkrm nebo jako lehkou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.