Jablka plněná slanečky po lotyšsku
55 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
 - 2kusyBrambory
 - 2kusyMrkev sterilovaná
 - 1litrVoda pitná
 - 1kusCibule
 - 6kusůJablka
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 150mililitrůMajonéza
 - 3lžíceZakysaná smetana
 - 3lžičkyKopr čerstvý
 
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
49 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
14 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky drobně posekáme. Uvaříme brambory a mrkev a jako slanečky je spolu s cibuli nakrájíme na velmi malé kostičky a spolu se slanečkem vložíme do mísy.
 - 2Jablka omyjeme, v jedné třetině svrchu odkrojíme a jádřinec s částí dužiny vydlabeme. Odkrojené vršky oloupeme, spolu s vydlabanou dužinou je nastrouháme a přidáme ke slanečkům se zeleninou.
 - 3Sekané slanečky, zeleninu a strouhaná jablka pak promícháme, okořeníme pepřem a ochutíme majonézou, slanečkovou hmotou pak naplníme vydlabaná jablka.
 - 4Jablka podáváme pokapaná zakysanou smetanou a ozdobená sekaným koprem jako studený předkrm nebo jako lehkou večeři.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.