Jablka se sýrovým krémem
15 min.
Ingredience
- 100gramůŽervé
 - 30gramůKřen
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1kilogramJablka
 - 3mililitryCitronová šťáva
 - 70gramůŠunka uzená
 - 2kusyKapie
 - 100gramůSalát hlávkový
 - 0,5lžíceCukr krupice
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme krém, který potom na chvilku vložíme do ledničky. V misce důkladně vyšleháme sýr žervé, jemně nastrouhaný křen, mletou papriku a cukr.
 - 2Omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Ihned je pokapeme citronovou šťávou, aby nedostala hnědou barvu. Každé kolečko bohatě potřeme připraveným krémem, celé přikryjeme tenkým plátkem šunky a navrch položíme tenký pásek kapie.
 - 3Na dno dezertního talířku vložíme omyté a osušené listy hlávkového salátu. Na listy naaranžujeme připravená kolečka jablek a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.