Jablka Valdostana
55 min.
Ingredience
- 20plátkůVeka
 - 4kusyJablka
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 4lžíceCukr moučkový
 - 500mililitrůMléko polotučné
 - 100gramůCukr krupice
 - 2kusyVejce slepičí
 - 80gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Plátky veky lehce potřeme máslem.
 - 2Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.
 - 3V misce ušleháme metličkou celá vejce.
 - 4Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.
 - 5Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 6Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.