Jablkové medailonky se šunkovou pěnou
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceKřen
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůŠunka dušená
- 4kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Jádřince odstraníme a jablka krátce podusíme v mírně okyselené vodě. Vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout.
- 2Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou šunku, smetanu, osolíme, opepříme a našleháme.
- 3Na talířky upravíme plátky jablek a ozdobně na ně nastříkáme šunkovou pěnu. Posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme snítkou petrželky.
- 4Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.