Jablkovo-bramborové knedlíky
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
 - 1lžičkaSůl
 - 100gramůSádlo škvařené
 - 100gramůCukr moučkový
 - 4kusyJablka
 - 1kusVejce slepičí
 - 100gramůMák mletý
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
14 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory najemno nastrouháme a přebytečnou vodu vymačkáme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce a sůl a vypracujeme těsto.
 - 2Z těsta tvarujeme knedlíky, které naplníme částí omytých, nakrájených jablek. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
 - 3Zbylá jablka rozdusíme na pyré. Uvařené knedlíky rozkrojíme na poloviny, přelijeme jablečným pyré, posypeme mákem, cukrem a omastíme rozpuštěným sádlem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.