Jablkový horký dezert

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.
  • 2
    Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).
  • 3
    Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.