Jablkový koláč s calvadosem
75 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 50gramůMarcipánová hmota surová
- 200gramůZakysaná smetana
- 4lžíceMarmeláda citronová
- 4lžíceOřechy vlašské
- 100mililitrůCalvados
- 3lžičkySolamyl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 370gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.
- 3Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.
- 4Pečeme asi 30minut.
- 5Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.