Jablkový salát s pohankou
25 min.
Ingredience
- 40gramůPohanka
- 1,1litryVoda pitná
- 100gramůJablka
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 50gramůŘedkvička
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10gramůPórek
- 10gramůOlej olivový extra panenský
- 3špetkySůl
- 3špetkyPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.