Jahelník sladký
45 min.

Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceSkořice mletá
- 1,5litryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jáhly přebereme, opereme na cedníku a dvakrát je spaříme. Necháme okapat.
- 2Potom jáhly dáme do studeného osoleného mléka a vaříme přes půl hodiny. Jen lehce mícháme.
- 3Pokrm podáváme s máslem a sypeme skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.